Behandelingen

Je kan bij mij terecht voor volgende behandelingen:

  • Massage nek
  • Massage rug en nek
  • Massage benen en voeten
  • Volledige massage (benen, voeten, rug en nek)

praktijk

Werkwijze:

Ik maak gebruik van een basisolie en tijdens de massages worden zowel strijk-, kneed- en druktechnieken toegepast.

Het strijken (effleureren) bij het begin van een massage stimuleert de bloedsomloop en de lymfevaten. Het verwijdert tevens de afvalstoffen zoals melkzuur. Het geeft een ontspannend gevoel en vermindert de pijn. De bewegingen gebeuren in de richting naar het hart toe.

Het kneden (petrisseren) is een techniek waarbij men de spieren ritmisch van het bot wegtrekt, erin knijpt, erop drukt of ze laat rollen. Het maakt de spieren soepeler, het stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels. De doorbloeding wordt op een intensere manier en een dieper niveau dan bij het strijken (effleureren) gestimuleerd. Dit wordt gedaan met één of beide handen.

Het drukken is een techniek waarbij men constant drukt in kleine circelvormige bewegingen om spierknopen los te maken en de doorbloeding te stimuleren.

Het strijken (effleureren) op het einde van een massage heeft als doel het lichaam terug te optimaliseren en klaar te maken om in actie te komen. De bewegingen gebeuren in de richting van het hart weg.

Opmerking:

Wanneer u een blessure heeft is het aangewezen om eerst een arts of kinesist te raadplegen.